אידיאולוגיה מנופצת


CC-BY-SA
Jonklinger
הלמו חושף כי מרצ הגישה (מחדש) את הצעת חוק זכויות יוצרים (מדיה דיגיטלית) 2006 (גילוי נאות:: כותב שורות אלו היה חבר מרצ עד תחילת שנת 2006, עוד גילוי נאות:: כותב שורות אלו ייצג את אהוד קינן מול מפלגת מרצ על שימוש בתמונה שצולמה על ידו תוך הפרת זכויות יוצרים.). על ההיבטים הטכנולוגיים והמשפטיים בהצעת החוק עוד יבואו דברים מפי בעתיד (כבר נכתבו) אולם, יש כאן לא רק השלכות טכנולוגיות, אלא השלכות על מהות המפלגה בכלל.

מרצ היא מפלגה שמאלית – סוציאל דמוקרטית, כזו שאמונה על טובת הציבור כחברה בכלל. מפלגה שצריכה לדאוג ליצירה החופשית ולהגן על הזכות של הציבור לעבוד בצורה פתוחה. לכן, הצעת חוק שאוסרת על השימוש הציבורי ומגנה על הקניין הפרטי בחירוף נפש היא המסמר האחרון בארון הקבורה של החזון הסוציאל דמוקרטי במפלגת מרצ.

מפלגה שלקראת הבחירות הכניסה את הקוד הפתוח למצעה, ואף תומכת, לכאורה, בקוד פתוח לא יכולה לבוא כעת ולאסור כליל על שימוש בתוכנות לשיתוף קבצים (לא כי הדבר זהה, אלא כי הוא נובע מתפיסה אידיאולוגית של חירות). לרשתות שיתוף הקבצים.

"הכלכלה הדמוקרטית, שמטרתה שוויון הזדמנויות אמיתי וצמצום פערים כלכליים וחברתיים, היא כלכלה של בעלי עניין, של הציבור כולו, ולא רק של בעלי הקניין; כלכלה החותרת להכרעות המשקפות במידה אופטימלית את שילוב האינטרסים הלגיטימיים של הלקוחות, הקהילה, הסביבה, הבעלים והעובדים" (מתוך מצע מרצ)

שוויון הזדמנויות כולל גם את הצמצום באמצעים מגבילים טכנולוגית על גולשים כדי להגביר את הנגישות לחברה. ההצעה של מרצ שוללת את כל הדברים הנ"ל כשהיא אוסרת באופן גורף את השימוש באמצעים טכנולוגיים להורדה וכשהיא מטילה על ספקי שירות אחריות.

מרצ איבדה את האידיאולוגיה שלה ממזמן, וכשעידן דורפמן כותב את מה שכתב היום על תהליך השלום, אני חושש שמדובר לא רק בתהליך השלום, אלא בסוציאליזם כולו; אותה דרך של שלום, אחווה וחירות.

צר לי, בלב כבד אני כותב שורות אלו, אך ברירה רבה אין לי. אינני מוכן לקחת חלק במפלגה, אשר התנתקה לחלוטין מכל מה שאני מאמין בו. בתור בוגר נוער שלום עכשיו, ופעיל במרצ בשנים האחרונות, אני מתבייש במפלגה, בהתנהלותה, ובמה שהיא מייצגת. בתחילת שנות התשעים, מרצ "המריצה" את רבין ז"ל ואת מפלגת העבודה. היום חד"ש "מחדשים" את מרצ

אני לא בטוח שיש מקום במרצ לדעות שהיו מאוד לגיטימיות בעבר. אני בטוח שבישראל תתגבש מפלגה אמיתית שתדגול בחירות אמיתית, בהגבלה של המדינה ובAccountability (שמישהו צריך להמציא לה מילה בעברית כבר).

Technorati Tags: , , , , , ,

Technorati Tags: , , , , , ,

10 thoughts on “אידיאולוגיה מנופצת

  1. אַחְרָיוּתִיּוּת. זו המילה בעברית.

    אגב, לא עזבתי רק בגלל הדברים המדיניים, אבל ככה זה יצא. אני חושב שבמכתב זה הוברר, שזה לא הדבר היחיד, אלא הקש ששבר את גבי.

    ברור שההתמקדות הייתה בזה, משום שזו הסיבה הסופית.

    העניין עם הצעת החוק, הינה דוגמא קלאסית, לטעות הנובעת מחוסר הבנה קולוסאלי של המציאות.

    אבל מה שהכי הדהים אותי, זה הכתבה של אהוד קינן, מלפני שלוש שנים, על זה שהאתר לא תומך בדפדפני קוד פתוח:

    http://net.nana.co.il/Article/?ArticleID=53096&sid=127

    עברו שלוש שנים, וגם הפעם, אתר הבחירות שלהם לא תומך בקוד פתוח.

    http://www.myparty.org.il/elections/index.php

  2. אחריותיות היא מילה בעייתית, אתה יודע, זה כמו סמכותיותיות. אני חשבתי שדיווחיות היא יותר המילה, אבל לא נורא.

    ברור שאתר הבחירות לא תומך פפ, בניגוד לאתר הרגיל שמבוסס פהפ, אבל זה רק סימפטום. אבל נראה מה יהיה עם המפלגה. אם היא תצליח להחלים מהסרטן שפשה בה אולי יש מצב שהיא תחזור לעצמה. אם לא, המפלגה אבודה.

  3. בבקשה שמישהו יגיד לי איך נרשמים לעדכוני דואר של האתר הזה ??
    כמו שאר הבלוגים

  4. כעקרון, אין עדכוני דואר, יש RSS. אבל אפשר לסדר עדכוני דואר, למרות שזה סתם מעמיס על השרת. אם יהיה לזה ביקוש (שלעולם לא היה) אז בכיף.

  5. לא אוהב RSS – אני רוצה תוכן, מבנה, תמונות,…
    עדכנוים במייל זה הכי כייף שיש והלוואי שהיה ליותר אתרים

  6. רסס אומר שיש עדכון ונותן לך לינק. אז אתה מקבל את המבנה, תוכן וכו'.

    בינתיים קיבלת את העדכונים במייל, לא?

  7. גילוי נאות, אני עדיין מעדיף אותו על עדכון דוא"לי

Comments are closed.