משל הכנימות (ואף מילה על מצלמות ביומטריות)

אני מגדל ירקות לעצמי כבר כשנתיים. זה כמו להדפיס לעצמי את הכסף. אבל מה, כשיש ירקות, באים גם מזיקים. בתור מגדל ירקות אתה השריף של החווה הקטנה שלך. אתה צריך לדאוג למים כדי שהצמחים יצמחו, כי בלי מים הכל נובל. אתה גם צריך לדאוג לגזום צמחים שגדלים יותר מדי, כדי לוודא שהם לא משתלטים על …

כשהמוצר שלך הוא אמון, אפשר לשבור אותו רק פעם אחת.

0. עולם הקריפטו מלא נוכלים והונאות. את זה כולם יודעים. היקף הנוכלויות תלוי בצורה שבה מגדירים נוכלות, אבל הכלל הוא פשוט: ביטקוין* הומצא כדי להיות מטבע חופשי מכבלים מדינתיים וחסין צנזורה. הרעיון הוא שכל מי שהוא חלק מקהילת הביטקוין הוא בר-חירות לבחור את הדרך בה הוא משתמש בכספים שלו, למי להעביר, למי לקבל, והכל תוך …

ממש רציתי פנסיה, קיבלתי טריגר לביטוח אחריות מקצועית (בינ"מ והעבודה שלי)

0. האמת? בא לי. בא לי לשבת, לחזור לכתוב קוד כמו בגיל 14. בגיל 14, בתקופת ה-BBSים ישבתי עם חברים וכתבנו סימולציה מעיקה של צ'טבוט בBASIC. היא ישבה על הBBS שלי ותמיד היתה מראה כאילו יש עוד אנשים בחדר. או שהם היו מדברים אחד עם השני, או שהם היו עונים תשובות לא טובות. אבל הם …

מדוע מספר הטלפון הוא לא מזהה טוב לתשלומים?

פורסם במקור בכלכליסט בגרסא ערוכה. כאן יש לינקים, אין עריכה. שימוש במספר טלפון כמזהה באפליקציות הוא דבר לא רע; שימוש במספר הזה כמזהה של חשבון הבנק וההתנהלות הפיננסית הוא פגום מהיסוד. זו הנחת המוצא של הפוסט הזה, שבא להסביר למה הרעיון של משרד האוצר במסגרת חוק ההסדרים שבו הם מבקשים כי העברות כספים בין חשבונות …

הטכנולוגיה התקדמה, למה ההסכמים לא?

השנה היא 1991, ראש הממשלה הוא יצחק שמיר, כולם נוסעים בסובארו ליאונה, שומעים את I Do It For You של ברייאן אדאמס בווקמן שלנו, צופים ב"בשידור חי" של דן שילון, גולשים להנאתנו ב-BBSים, כותבים קוד ב-Quick Basic על מחשב ה-486 החדש שלנו עם 4MB של זכרון RAM ודיסק קשיח של מאה מגהבייט שלמים. הרשיון שאנחנו …

קראו NDA והסכמי סודיות כמו מקצוענים!

במקור באנגלית, כאן. אז בדיוק קיבלת מסמך NDA, הסכם סודיות, ואתה מתלבט האם לחתום עליו? האם מצאת איזו תבנית של הסכם ברשת ואתה רוצה לשלוח אותה לפני שאתה מגלה את הרעיון הגדול ששווה מיליארדים למישהו אחר? אז אל תחפש במקום אחר! הפוסט הזה נועד לאפשר לך להבין מסמכים כאלה כמו מקצוען, ולהבין למה בסוף, אולי, …

זה קל לתת קנס לעובד מדינה. קצת פחות קל לתת אותו לתאגיד ענק.

עד כאן הסיפור קל: עובד מדינה עם גישה למידע על אנשים ניגש למידע בצורה לא חוקית, הוא נתפס, הרשות להגנת הפרטיות חקרה, והטילה עליו קנס של 94,000 ש"ח. נהדר. סוף טוב. הכל טוב. גמרנו, אפשר להפסיק לקרוא את הפוסט, נכון? ובכן, לא. אני רוצה להתחיל בחלק הכי חשוב: אני מלא הערכה לאנשים ברשות להגנת הפרטיות. …

מדריך כיס לזכויות יוצרים ביצירות שנוצרו על ידי בינה מלאכותית

המטרה של הפוסט הזה היא להיות מדריך כיס. זה לא מחליף ייעוץ משפטי, וזה גם מצלם תמונה נכון ליום שהפוסט נכתב. קחו את הכל בזהירות הראויה. אמ;לק: בעוד שמשרד זכויות היוצרים האמריקאי קובע שאין זכויות ביצירות שנוצרו על ידי בינה מלאכותית, תנאי השימוש של האתרים השונים קובעים אחרת. בעוד שמשרד המשפטים הישראלי קובע שיש שימוש …

גדול מדי כדי לקרוס, גדול מדי כדי לחולל תחרות.

0. בסוף השבוע החל דיון מעניין על פרשת הכרטוס, אתר Ticketmaster וטיילור סוויפט. בקצרה, האתר, שמאפשר רכישה של כרטיסים, קרס עקב עומס ולא אפשר להזמין כרטיסים. זה קורה כל הזמן. אבל זה נגרם הפעם בין היתר בגלל שתי בעיות משולבות: הריכוזיות, שנובעת מכך שהאתר מוזג עם חברת Live Nation שמחזיקה בזכויות למופעים ובאולמות הקונצרטים, ועודף …