זיהוי פנים, אתיקה וגיוס עובדים (קצר, על מה שאמרתי אתמול בכנס של שוברים שתיקה)

אתמול ערך ארגון "שוברים שתיקה" בשיתוף האגודה לזכויות האזרח כנס על מערכת "זאב כחול" שנחשפה. המערכת, שהיא הפייסבוק של הפלשתינים, שמנוהל על ידי צה"ל, מאפשר לחיילים לצלם ולזהות פלשתינאים. יש בכך תועלות בטחוניות רבות, אבל צריך גם לדבר על האתיקה מאחורי זה ועל העובדה שעם שנמצא תחת כיבוש, להבדיל ממי שגולש בפייסבוק, לא ממש יכול …

מוסר זה יקר: על פרשיית NSO, גלידה ועוד

בשבוע האחרון, הרבה בגלל פרויקט פגסוס שחשף חשדות על כך שהטכנולוגיה של חברת NSO הישראלית היתה בשימוש למעקב אחר עיתונאים ופעילי זכויות אדם, עולה שאלה רצינית לגבי המוסריות של המגזר. זו לא שאלה טריוויאלית, שכן ישראל ידועה לשמצה לא רק בסייבר ההתקפי שלה, אלא גם במגזרים אחרים שקראו לעצמם "הייטק" כדי להלבין פעילויות אחרות: "פינטק" …

לא כל כך נעים להיות ח"כ בבידוד: על יעד הסייבר החדש.

איכוני השב"כ חזרו. החל מסוף השבוע האחרון שלח משרד הבריאות לעשרות אלפי אנשים מסרונים המחייבים אותם לנעול עצמם בבית ומכילים פרט מידע אחד ("הייתם בקרבת חולה קורונה מאומת ביום/שעה") והסתיר את יתר הפרטים. נסיונות לערער על האמור במסרון דורשים שעות של סבלנות ברזל; אבל, היי, זה לא שיש לכם משהו אחר לעשות כשאתם בבידוד. המסרונים, …

הפרחים למר פוטין: כיצד סיימה ועדת הבחירות את הקמפיינים האנונימיים.

ועדת הבחירות המרכזית פסקה אמש להוציא מחוץ לחוק קמפיינים פוליטיים אנונימיים אף אם אלו באתרי מדיה חברתיים (תב"כ 8/21 שחר בן מאיר נ' מפלגת הליכוד). בכך, יצרה תקדים משמעותי בכמה דרכים; המהותי מהם הוא שינוי של החלטת פינס בת כמעט שניי העשורים שהדירה את טלפי דיני הבחירות מהאינטרנט ונתנה לתעמולה לרעות חופשי בערבות הרשת (תב"מ …

התערבות בבחירות: איך עושים את זה?

אז מה זו "התערבות בבחירות" ואיך עושים אותן? מדוע, בכלל, אנחנו מפחדים ממצב שבו מעצמה כזו או אחרת יתערבו בבחירות לכנסת או ממצב שבו יבצעו מניפולציות כלשהן על תוצאות הבחירות. בשלב הראשון, אנחנו נדבר על הסוגים השונים של התערבות בבחירות, ואחרי זאת, אנו ניישם: נראה איך עושים את זה בדיוק. הסיבה היא, שמשום מה, אנשים …

קפקא בבית המשפט | על הצעת חוק עורכי דין מיוחדים, התשע"ז-2017

בספר "המשפט" של פרנץ קפקא מתואר מצב מיוחד, בו אדם שאינו יודע במה הוא מואשם נאלץ להתמודד מול אשמה זו; לצורך כך, הוא נאלץ להתמודד מול ראיות שאינן ידועות לו, מול מערכת שאינה מאפשרת לו להתמודד עם האישום, עם האשמה שאינה ידועה לו. ספר זה, מה לעשות, הפך להיות תכנית עבודה יותר מאשר תיאור דיסטופי …

חיפוש בהסכמה: על האפליקציה של משטרת ישראל.

0. בשנת 2007 חוקק המחוקק הישראלי את חוק נתוני תקשורת, אותו תיקון לחוק שאיפשר למשטרה במקרים מסוימים לקבל את פלט השיחות של אדם מסוים, לקבל את מיקומו לפי GPS ועוד. בחוק יש לא מעט בעיות ופגיעה בפרטיות, אבל הוא איזון כלשהוא: איזון שהמחוקק קבע בין הזכות של אדם לפרטיות לבין זכות הציבור לשמור על שלומו. …

לפרז את משטרת ישראל מנשק

בחודשים האחרונים נשמעת יותר ויותר ביקורת על אחזקת כלי יריה בידי מאבטחים, בין היתר בגלל פרויקט "האקדח על שולחן המטבח". השימוש בנשק קטלני, בסופו של דבר, מכיל בדרך כלל יותר נזק מתועלת ברוב המקרים: מאבטחים בקניון או במשרדי ממשלה אינם זקוקים לנשק קטלני, והראיה לכך (בדרך כלל) היא המשטרה הבריטית אשר רוב שוטריה אינם חמושים …

הפרטיות שלכם שווה אפס נקודה שבע אגורות (מחשבות על ענישה).

שבע עשיריות האגורה; זה המחיר ששווה הפרטיות של כל אחד מאיתנו, וזה המחיר ששילם יוסף ויטמן, אשר כנראה יורשע במסגרת הסדר טיעון על הדלפת מרשם האוכלוסין ומכירה שלו בעבור כמה מאות שקלים ללקוח. ויטמן ישלם קנס של 50,000 ש"ח (0.71 אגורות לכל אזרח במדינה לערך) וירצה עבודות שירות (חמישה חודשים). כזכור, לפני כשנה הודיעה הרשות …

הזכות לזרועות דובים

0. אירועי סוף השבוע עוררו לא מעט לחץ: נדיר שבמקום כל כך הומה אדם, כאשר זוג הולך יחדיו, הם יאוימו באמצעות חפץ קהה ויאנסו. הפשיעה הגואה, האלימות ברחוב, הכל יחדיו מעלה שאלה: האם לשאת נשק או לאו. כלומר, נשק (ואקדח אישי, לדוגמא) גורם לך להרגיש בטוח יותר, הוא נותן לך את ההרגשה שאין אדם שיעמוד …