תביעה ייצוגית על הפרת זכויות יוצרים? אגוז קשה. על Waze.

תביעה ייצוגית מעניינת הוגשה כנגד Waze היום. החברה, שלאחרונה נרכשה על ידי גוגל, מתבקשת לשחרר את קוד המקור שלה ואת נתוני המפות. התובע הייצוגי, רועי גורודיש, טוען שהתוכנה שבתחילה שוחררה תחת רשיון הGPL, שהוא רשיון שמחייב את יצרנית התוכנה לספק ללקוחותיה את קוד המקור, ושהנתונים שנתרמו לWaze ניתנו גם הם ברשיון דומה. לטענתו, התחייבות זו …

לא תמיד הראשון בשוק מנצח [דוגקוין]

0. אחת מהנחות היסוד של שוק הסטארטאפים העולמי הוא כי מי שראשון לצאת לשוק יגרוף את הנתח המשמעותי ביותר (First Mover Advantage), יקבל את החלק הארי, ויהיה זה שמצליח. לכן, לדוגמא, סטארטאפים שיש כבר מוביל בתחום שהן מתכוונות להשיק בו עשויים להתקל בקשיי גיוס. עם כמה שהתפישה הזו פופולרית, היא לא תמיד נכונה. אתר ביזנס …

כשהמספרים משתנים: מדוע צריך להשקיע בתאימות.

בחודשים האחרונים פרסם TheMarker מספר כתבות על מגזר טכנולוגיות המידע בישראל; האח החורג של ההיי-טק; לפי הכתבות, המגזר שמספק שירותי מחשוב, אירוח, תשתית וכדומה, לוקה בחוסר חדשנות, קבעון וחוסר רצון לעבור לשירותים מתקדמים יותר. חלק מכך, לפחות על פי כתבות אחרות, נובע מכך שישראל היא מדינה שמתנגדת, בבסיסה, לקוד פתוח. בזמן שישראל מייצאת את הטכנולוגיות …

אורקל נ' גוגל: על החשיבות של API לעולם הקוד הפתוח

החלטת בית המשפט בשבוע שעבר בתביעת הענק של חברת אורקל נגד גוגל (Oracle America, Inc. v. Google, Inc., 3:10-cv-03561-WHA (N.D. Cal. May 31, 2012), כדאי לקרוא את הסיכום בבלוג של אריק גולדמן) היא יותר מכל נצחון לעולם הקוד הפתוח ומבהירה הרבה סוגיות שלא בטוח שהשופט התכוון עליהן. בקצרה, וכדי להבין את הסיפור: חברת אורקל היא …

אם מיקרוסופט לא תתבע את גוגל, גוגל תקנה חברה שנתבעת על ידי מיקרוסופט.

בעבר הרחוק, המשפט היה מנוכר לציבור; כה מנוכר עד שהציבור היה לעיתים מוכר את זכויות התביעה שלו לבעלי הון על מנת שאותם בעלי הון ינהלו את התביעה ויזכו בכספים רבים. הנפגע, מנגד, היה מקבל פיצוי מוקדם יותר, לא צריך לעבור את ההליכים המייגעים והיה זוכה בכך שאת התיק שלו בבית המשפט היה מביא אדם מיומן. …

איך להמנע מטרולי פטנטים: הדרך היחידה לנצח היא להלחם.

פטנטים בתוכנה הם בעיה, ולא פתרון; לכן, כאשר רשם הפטנטים הישראלי רצה לשמוע את דעת הציבור עליהם, אנו (בעמותת המקור, תנועת הקוד הפתוח והתוכנה החופשית של ישראל) פרסמנו נייר עמדה מפורט על עמדתנו כנגד הפטנטים; בסופו של דבר, רשם הפטנטים הסכים עם עמדתנו (ועמדתם של אחרים) ונתן החלטה סופית שתוכנה, לכשעצמה, אינה כשירה לפטנט, אלא, …

כסף בקוד פתוח: על הסכנות והיתרונות.

0. [קודם דיון תיאורטי ורק לאחר דבר פרקסיס]; בעקבות מחאת הקוטג', יצאו ישראלים זועמים ואמרו לעצמם: מדוע אנו נזעמים על מחיר הקוטג'? הבעיה האמיתית בישראל היא לא המחירים הגבוהים ולא יוקר המחיה, אלא העדר הפרופורציה בין שער המטבע לבין הערך האמיתי שלו. אנו יודעים בדיוק כמה עבודתנו שווה וכמה אנחנו מוכנים לשלם עבור מוצרים. לכן, …

פטנטים כנכס פיננסי: או מדוע מיקרוסופט לא תובעת את גוגל.

0. בשבוע שעבר התראיינתי לדה-מרקר על מלחמות הפטנטים האינסופיות וניסיתי להכניס סדר קל בעולם הפטנטים הבעייתי. אחד ההסברים שהעלתי שם, הוא ש"פטנטים הם גם נכס פיננסי. זכות השימוש הבלעדית הניתנת לבעל הפטנט ל-20 שנה מיום הרישום היא גם השקעה. ענקיות הטכנולוגיה יכולות למכור הלאה את הפטנטים ולהרוויח מהמכירה"; בעולם כיום, עם פטנטים מיותרים ומלחמות על …

כולם מפחדים מקוד-פתוח (וגם פתרון)

0. מדוע כולם מפחדים מקוד-פתוח? אחד הדברים המדהימים הוא שבחלק ניכר מהסכמי ההשקעה שעברתי עליהם בחיי (אם לא כמעט כולם) דרשו מהחברה המושקעת, בצורה מפורשת במיוחד, לא להשתמש בתוכנות קוד-פתוח כתנאי עיקרי להשקעה. סעיף "איסור קוד פתוח" הוכנס גם בהשקעות בחברות אשר חלק ניכר מהמודל העסקי שלהם התבסס על קוד פתוח או שהתבססו על שירותי …

פיתוח ווב ואתרי אינטרנט: שאלות ותשובות משפטיות

0. הקדמה: הקדמה: מפתחי ווב פרילנסרים הם כשל שוק ידוע. תחום פיתוח אתרי האינטרנט בארץ נחלק לשתי קבוצות, שבצורה מצחיקה הקטביות בינהן היא כה משמעותית עד שלא מדובר במתחרים אלא בשווקים משלימים. בקבוצה הראשונה נמצאות חברות כמו דרונט, אידיאולוג'יק, RealCommerce ודומיהן, שמספקות פתרונות לאתרים גדולים, אם לא ענקיים, ובעלות מוניטין ארוך. אותן חברות מפתחות ללקוחותיהן …