חוות החיות של אלון מוסקוביץ'

בתחילת החודש השלים אלון מאסק את רכישת טוויטר והפיכתה לחברה פרטית. טוויטר, על 238,000,000 המשתמשים הפעילים שלה, היא רשת חברתית משפיעה יותר מגודלה בגלל מערכת ההפצה היותר לינארית שלה ובגלל היכולת של אנשים להתבטא בצורה קצרה ועניינית. אכן, היא לא טיקטוק שמשפיעה על הצעירים עם 95 דקות ליום של שימוש באפליקציה, אבל היא משפיעה על …

על חסימת חשבונות ה-WhatsApp של אנשים, ללא הליך שיפוטי הוגן, בראיה של מאבק בטרור

כל מהפכן טוב יודע שכדי לארגן הפיכה בדיקטטורה צריך לתפוס את אמצעי הייצור, ואת תחנת הטלויזיה שמשדרת את התעמולה של הדיקטטור. כל יחידת מנע בביון יודעת שכדי למנוע הפיכה כדאי לפגוע בתשתיות התקשורת של ארגון הטרור שבא לבצע הפיכה. ובלי שום קשר… את הקורס שלי בטרור למדתי אצל פרופ' בועז גנור. ליתר דיוק, לקחתי אצלו …

אסור להשוות: סבא פוגרום זה בסדר, נאצי לא.

פסק הדין בעניין תא 5639-05-18 שפי פז נ' אסף רונאל הוא צפוי, אך מעניין מאוד מסיבה אחת: הוא מכניס אותנו לדיון התיאורטי של מתי אפשר לקרוא לאדם מסוים נאצי. עכשיו, המחוקק הישראלי מאוד רגיש לשאלה הזו. כמה רגיש? הוא ניסה להעביר חקיקה גם ב-2008 וגם ב-2012 שמוציאה בפועל את היכולת להשתמש במילה "נאצי" במסגרת ביקורת …

הפרחים למר פוטין: כיצד סיימה ועדת הבחירות את הקמפיינים האנונימיים.

ועדת הבחירות המרכזית פסקה אמש להוציא מחוץ לחוק קמפיינים פוליטיים אנונימיים אף אם אלו באתרי מדיה חברתיים (תב"כ 8/21 שחר בן מאיר נ' מפלגת הליכוד). בכך, יצרה תקדים משמעותי בכמה דרכים; המהותי מהם הוא שינוי של החלטת פינס בת כמעט שניי העשורים שהדירה את טלפי דיני הבחירות מהאינטרנט ונתנה לתעמולה לרעות חופשי בערבות הרשת (תב"מ …

התערבות בבחירות: איך עושים את זה?

אז מה זו "התערבות בבחירות" ואיך עושים אותן? מדוע, בכלל, אנחנו מפחדים ממצב שבו מעצמה כזו או אחרת יתערבו בבחירות לכנסת או ממצב שבו יבצעו מניפולציות כלשהן על תוצאות הבחירות. בשלב הראשון, אנחנו נדבר על הסוגים השונים של התערבות בבחירות, ואחרי זאת, אנו ניישם: נראה איך עושים את זה בדיוק. הסיבה היא, שמשום מה, אנשים …

כיצד השתמשו אישי ציבור בפיצוי שנפסק לזכותם בלשון הרע?

הפוסט הזה הוא החלק האחרון בסדרה של פוסטים (שלא ממש נכתבו בסדר כרונולוגי) שיחד מהווים טקסט שמסביר על הפיצויים ללא הוכחת נזק ועל לשון הרע. 1. חלק א': הבעיה בפיצויים ללא הוכחת נזק, מבוא. 2. חלק ב': מדוע יש להחריג תאגידים מפיצוי ללא הוכחת נזק ככלל. 3. חלק ג': חוסר היכולת לחשב פיצוי ללא הוכחת נזק. 4. חלק …

נאמנות בתרבות? בוא נדבר על איתותים

בוא נדבר לרגע על חוק ה"נאמנות בתרבות" של מירי רגב, הידוע בכינוי חוק התרבות והאמנות (תיקון מס __), התשע"ט-2018. בקצרה, מדובר בנסיון מיותר של השרה לשלול תמיכה כספית או להפחית ממי שלדעתו פועל כנגד המשטר בישראל (חוות דעת של המכון הישראלי לדמוקרטיה). תזכיר החוק מנוסח כך ששלילת התקציב תהיה רק ממי שעובר על גבולות (יחסית) …

השפעה על חקיקה באמצעות תביעה: יואב קיש ותיקון חוק זכויות יוצרים

דמיינו לכם את המצב הבא: חבר כנסת יושב ומקדם חוק שמטרתו להגביר את חופש הביטוי, ולהקטין את היכולת לתבוע פיצויים בתביעות לשון הרע. חבר הכנסת עושה זאת כיוון שבמסגרת פעילותו כחבר כנסת הוא נחשף למספר איומים בתביעה שהוגשו כנגדו, וכנגד פעילי ציבור אחרים, ובהם השתמשו בשוט הפיצויים כדי לסחוט פשרות שהשתיקו אנשים. במהלך הליך החקיקה, …

חוק אלאור אזריה: החוק לאיסור אמירת אמת.

0. הסתכלו לרגע על הסרטון הבא שמציג את המפגש של עהד תמימי עם חיילי צה"ל. הסתכלו לרגע על האיפוק הרב שהחיילים מפגינים כאשר זבוב קטן עושה הרבה רעש לצדם (להבדיל, אגב, מגופים אחרים). יש לי לא מעט ביקורת כלפי צה"ל, אבל ההתנהלות של החיילים במקרה הזה היא אצילית: הם מבינים כי  בהתנהלותה של הילדה הלא …

כן, גם ספוטיפיי הוא צנזור.

הרבה נכתב על מדיניות החסימות של פייסבוק, טוויטר, אינסטגרם וחברותיהן הרשתות החברתיות. בקצרה, השימוש ברשתות חברתיות הגביל את הביטוי בכך שהוא איפשר להן להיות מי שמחליטות עבור הציבור כיצד הוא יצרוך תכנים. פייסבוק, לדוגמא, שולטת ב"פיד" שלנו: הפיד הוא הדרך שבה הידיעות על מה שחיבבנו מסודר. היא מחליטה לאיזה פרטים שהחברים שלנו שיתפו נחשף, ובאיזה …