לא כל יהלום או נייר ערך, אבל האסימון הזה כן.

זסלבסקי ( U.S. V. Zaslavskiy, 17-cr-0647 ), הוא עניין שנפסק לאחרונה בה בית המשפט שאל, וענה, על השאלה האם ICO (חלוקה ראשונית של אסימונים, דרך מקובלת בה נמכרים מטבעות קריפטוגרפיים חדשים לציבור) היא הצעה לציבור לפי דיני ניירות ערך. החשיבות של זסלבסקי היא לא בפסיקה עצמה אלא בשאלה כיצד בית המשפט ניתח את המקרה ובדק …

על Deepfakes ופקודת הראיות

תוכנת "Deepfakes" מעוררת תהיות רבות בתחום החברתי, אבל יותר מהכל היא הולכת לשבש את עולם המשפט. למי שלא מכיר, תוכנת Deepfakes מאפשרת לטול פנים של אדם אחד, ולהלבישם על סרטון כאדם אחר. בעוד שהתחביב הראשי של משתמשי התוכנה היה פורנוגרפיה (מה שהביא לחסימה של השימוש באתר Reddit), הרי שיש לא מעט שימושים לגיטימיים ומדאיגים לתוכנה.התחביב …

האם Guitar Heronoid בסכנה? בעקבות פסק הדין בנושא Glider

[כמו בכל יום שבת שבו אני כותב, פוסט תיאורטי במיוחד] האם אמצעים טכנולוגיים שנועדו להקל על החיים המציאותיים יכולים להיות לא חוקיים? כאשר אנו מדברים על הטכנולוגיה כעל ידו הארוכה של האדם, אנו חושבים על נול האריגה הישן שהחליף את התופרות בבריטניה והביא למרד על ידי נד לוד, אנו חושבים על כסאות גלגלים שאפשרו לנכים …

המדבר של הממשי:: תחקיר "ילדות בסכנה" במבחן המציאות.

החלטת כב' השופט חנן אפרתי בתיק פ 1152/08 מדינת ישראל נ' חיים ניסים עוררה לא מעט סוגיות משפטיות שכלל לא הוזכרו בשלושת עמודי ההחלטה, ואפילו לא בחוות דעתו של עו"ד אביב אילון שפורסמה באתר Ynet השבוע. חיים ניסים היה עוד אחד מקורבנות חשודי תחקיר "ילדות בסכנה שנעצרו, הושפלו ולאחר מכן הוגשו נגדם כתבי אישום שלא …

סחר בנשים באינטרנט, תופעה?

תיאורטית, אין הבדל בין איסור על אווטארים לקיים יחסי מין לבין החובה לשלם למעבד התמלילים שלכם שכר מינימום, חשבו על זה כשאתם קוראים את הפוסט הבא: היום, בערך בשעה שהפוסט הזה יתפרסם, אני אהיה בדיון של ועדת המשנה למניעת סחר בנשים בכנסת בנושא הצעת החוק של זהבה גלאון לאיסור על ניהול בתי בושת באינטרנט. התיקון …

אאוטסורסינג של בעיות משפטיות

בעשור האחרון משרות רבות הועברו במיקור חוץ למדינות עולם שלישי בכדי לחסוך עלויות העסקה. מה שהחל כהעברה של משרות עתירות-יזע ונטולות-ידע הפך במהרה לשוק של שירותי תמיכה ומשרד. בהמשך, משרות רבות, כמו כתיבת קוד ואף שירותים רפואיים הועברו למדינות עולם שלישי; בעת שחלק ניכר מהמשרות עומדות בסכנה של מעבר לעולם שלישי בשנים הקרובות, היה נפוץ …

נס המציאות

יהונתן קלינגר ביקר השבוע בהדגמה של מערכת Acclair שמחליפה את הליך הבידוק הבטחוני בשדה התעופה בבדיקת גלי מח, והחליט שהיא לא שונה בהרבה משירות הפרסומות החודרני של פייסבוק. אה, וליהונתן קלינגר נמאס מלכתוב על עצמו בגוף שלישי, אז תקראו את הפוסט. היפר-מציאות היא מצב בו לא ניתן להבחין בין המציאות לבין פנטזיה; מדובר על מצב …

טרשת חברתית

בעקבות הדיונים השבוע שעלו בבלוגוספרה על פייסבוק, שרון ויהונתן החליטו לקחת את פייסבוק לסיבוב; ביום חמישי שעבר הם נרשמו לאתר לצרכי סקירה, ביקורת ודיווח עיתונאי, ולאחר כמעט שבוע, החליטו שהם לא ממש מרוצים מהחברויות שמציעים להם שם, מההתעסקות המיותרת ומהיכולת של כ-ו-ל-ם להיות חברים שלך, גם אם אתה לא מכיר אותם. נכון, יובל דרור כבר …

פסבדו-קונקטורים

בחודש מאי 2002, אחרי הרבה ייאוש מלקבל מיילים רייקים מחברים בעת שהם מטיילים בחו"ל ומספרים על אילו הרים הם טיפסו, הוצאתי את הניוזלטר הראשון שלי. לא קראתי לו ניוזלטר, אלא דווקא "One for me and one for my homies. את המייל שלחתי לכל החברים שהיו בחו"ל ובדיוק חשבו על לשלוח לי את אחד מהמיילים הקבוצתיים …

מעולמות וירטואליים למדינות וירטואליות

סגירת ופירוק גילדה בWorld of Warcraft עשויה לסמן את התחלת הסוף עבור עולמות וירטואליים והפיכתם למדינות וירטואליות בעת שסוגיות במשפט בינלאומי ובהתנגשות בין חוקים גורמות לכך שאכיפת החוק תהיה בלתי אפשרית בעולמות וירטואליים. כפי שדווח לראשונה על ידי WoWInsider, גילדה מWorld of Warcraft בשם “Abhorrent Taboo” נסגרה ופורקה עקב השתתפות במשחקי תפקידים אירוטיים בתוך העולם …