הטכנולוגיה התקדמה, למה ההסכמים לא?

השנה היא 1991, ראש הממשלה הוא יצחק שמיר, כולם נוסעים בסובארו ליאונה, שומעים את I Do It For You של ברייאן אדאמס בווקמן שלנו, צופים ב"בשידור חי" של דן שילון, גולשים להנאתנו ב-BBSים, כותבים קוד ב-Quick Basic על מחשב ה-486 החדש שלנו עם 4MB של זכרון RAM ודיסק קשיח של מאה מגהבייט שלמים. הרשיון שאנחנו …

מדריך כיס לזכויות יוצרים ביצירות שנוצרו על ידי בינה מלאכותית

המטרה של הפוסט הזה היא להיות מדריך כיס. זה לא מחליף ייעוץ משפטי, וזה גם מצלם תמונה נכון ליום שהפוסט נכתב. קחו את הכל בזהירות הראויה. אמ;לק: בעוד שמשרד זכויות היוצרים האמריקאי קובע שאין זכויות ביצירות שנוצרו על ידי בינה מלאכותית, תנאי השימוש של האתרים השונים קובעים אחרת. בעוד שמשרד המשפטים הישראלי קובע שיש שימוש …

כולם מתעלמים מהסוס שבחדר: הלכת נחה מגיעה לסימני מסחר

  סוד ידוע בקרב עורכי הדין הוא "הלכת נחה". אמירה של בית המשפט כי "נחה דעתו" מאמירה מסוימת של הפרקליטות, או מפסק דין קודם, ובכך מסתיים הדיון. נחה דעתם של השופטים, ובכך המקרה מסתיים. הכח הרב של אותה מנוחה מנע דיוני עומק בסוגיות של משפט. אלא, שהמנוחה של דעת השופטים, לדעתי, הגיעה למחוז חדש בפסק …

מקימים סטארטאפ? תלמדו לקח מיאיר לפיד.

פסק הדין בנושא הפ 26045-04-20 יש עתיד נ' חוסן לישראל הוא אולי פוליטי לגמרי, אבל הוא גם יכול ללמד יזמי הייטק על השאלה הכי חשובה שצצה: מתי להקים חברה. השאלה הזו חשובה כאשר מנסחים הסכם מייסדים לסטארטאפ; אבל הרבה פעמים יזמים מתעכבים עם הקמת החברה. למה? כי להקים חברה עולה כמה ש"חים (בערך 2,100 ש"ח …

מדינת ישראל נ' בעהם: כל קניין בישראל הוא זמני.

פסק הדין בנושא עא 8323/17 מדינת ישראל נ' בעהם הוא מצד אחד מרגש וחשוב כאזרח שרוצה לשמר את ההיסטוריה שלו, ומצד שני הוא מדאיג כאשר מסתכלים עליו במישור הקנייני. אני אתחיל בלהציג את פסק הדין מזווית הראיה של בעהם, ואז אסביר את הבעייתיות בו (כתבה ב"הארץ" על פסק הדין). דניאל ורפאל בעהם הם יורשים של …

חדשנות וסכיני גילוח: כשפטנטים ממירים חדשנות ל"עוד להבים".

אחת הדוגמאות שאני אוהב להביא בשיעור הפטנטים בקורס שלי הוא של איך פטנטים הורגים חדשנות. אני כל פעם משתמש בדוגמא של ג'ילט כי היא דוגמא ממש טובה. בקצרה, תקופת ההגנה על פטנט (20 שנים) גרמה לכך שהחדשנות אצל ג'ילט תבוא בפעימות של 20 שנים. וגם, כשנגמר לה מה לחדש בסכיני הגילוח היא פשוט התחילה להוסיף …

השפעה על חקיקה באמצעות תביעה: יואב קיש ותיקון חוק זכויות יוצרים

דמיינו לכם את המצב הבא: חבר כנסת יושב ומקדם חוק שמטרתו להגביר את חופש הביטוי, ולהקטין את היכולת לתבוע פיצויים בתביעות לשון הרע. חבר הכנסת עושה זאת כיוון שבמסגרת פעילותו כחבר כנסת הוא נחשף למספר איומים בתביעה שהוגשו כנגדו, וכנגד פעילי ציבור אחרים, ובהם השתמשו בשוט הפיצויים כדי לסחוט פשרות שהשתיקו אנשים. במהלך הליך החקיקה, …

ההסברה מתעלה על הכל, על הנחיה 6.7000.

לפני כחודש הוציא היועץ המשפטי לממשלה את הנחיית היועץ מספר 6.7000: שימוש בתכנים ברשת האינטרנט בידי משרדי הממשלה [עותק מקומי]. ככלל, קחו בחשבון שכל מי שמשתמש במונח "רשת האינטרנט" ככל הנראה יכול לגור במגדל האמפייר סטייט בילדינג, או ברחוב המלך קינג ג'ורג' סטריט, ולשתות חליטת תה צמחים, או אפילו לזכות בפרס היתירות המיותרת. אבל בפועל, מדובר …

לא, לקופים אין זכויות יוצרים, ופשרות בבתי משפט לפעמים פועלות כנגדנו.

דיוד סלייטר הוא צלם טבע מוכשר. באחד הביקורים באינדונזיה בשנת 2011 הוא הותיר את המצלמה על חצובה ונתן לקופי המקוק לשחק איתה כדי שיצאו תמונות. התוצאה היתה ה"סלפי" של הקוף המפורס. אין מחלוקת שהתמונה מוצלחת, וכלי תקשורת רבים פרסמו אותה, אבל סלייטר לא אהב את הרעיון והוא החליט שהוא הבעלים של זכות היוצרים. עכשיו, הטענה …

קליסקי נ' נחמה: איך לא להקים להקה.

כאשר שותפות מחזיקה בזכויות יוצרים של יצירה מסוימת, זה תמיד נראה כמו תאונת דרכים. המקרה של אתניקס אינו חריג, ורק מראה מדוע כאשר יוצרים במשותף צריך לאגד את הזכויות בצורה שמאפשרת המשכיות של היצירה ולא מאפשרת ליוצרים לריב ולמנוע מהציבור לגשת יצירות. אתניקס הוקמה בשנת 1989 על ידי שני רבי-אמנים ישראלים, זאב נחמה ותמיר קליסקי. …