מוסר זה יקר: על פרשיית NSO, גלידה ועוד

בשבוע האחרון, הרבה בגלל פרויקט פגסוס שחשף חשדות על כך שהטכנולוגיה של חברת NSO הישראלית היתה בשימוש למעקב אחר עיתונאים ופעילי זכויות אדם, עולה שאלה רצינית לגבי המוסריות של המגזר. זו לא שאלה טריוויאלית, שכן ישראל ידועה לשמצה לא רק בסייבר ההתקפי שלה, אלא גם במגזרים אחרים שקראו לעצמם "הייטק" כדי להלבין פעילויות אחרות: "פינטק" …

טביעת אצבע או ססמא לנעילת הטלפון? יש לזה משמעות משפטית

אחד הדברים שאני חוזר עליו בחודשים האחרונים בהדרכות והרצאות שאני מעביר הוא העניין שבחירה בטכנולוגיה מסוימת לצרכי זיהוי או הזדהות משפיעה על הזכויות המשפטיות שלכם. מה זאת אומרת? הדרך שבה נועלים את המכשיר הסלולרי שלכם, בין אם זו טביעת האצבע, זיהוי הפנים או ססמא, יכולה להשפיע על השאלה איך אפשר לחפש לכם במכשיר והאם צריך …

לא לשמור מידע, שלא יגישו בקשות.

השבוע הוציא היועץ המשפטי לממשלה חוות דעת חדשה ומעניינת. לפי חוות הדעת הנוגעת לבקשות חופש מידע הנוגעות לתכתובות של עובדי מדינה מאמץ היועץ את העמדה של בית הדין הארצי לעבודה בנושא טלי איסקוב (עע 90/08 טלי איסקוב ענבר נ' הממונה על חוק עבודת נשים) וקובע כי בעצם למבקש מידע אין זכות לגשת למידע המצוי בתיבות …

[קצר] קולוניומונופוליזם: על המונופול שמדינת ישראל קיבלה בחוק הלאום

אני רוצה להעלות נקודה נוספת על חוק יסוד: ישראל – מדינת הלאום של העם היהודי,** וזו המונופוליזציה של מדינת ישראל כמדינת הלאום של הדת היהודית: דמיינו את התרחיש התיאורטי בו מספר מיהודי ארצות הברית, קנדה, וכדומה מתאגדים, רוכשים קרקע איפשהוא באוגנדה ורוצים להקים מדינה נוספת בעלת אופי יהודי, מדינה ברוח חזונם של נביאי ישראל. גם …

בג"ץ 5185/13 עודד גז נ' בית הדין הרבני הגדול: בית המשפט נותן הכשר לשיימינג שיפוטי

0. הרגולוטורים מתבלבלים בתפקיד שלהם, אם למצות את פסק הדין בבג"ץ 5185/13 עודד גז נ' בית הדין הרבני הגדול. הסיפור הוא קל: עודד גז אינו מעוניין לתת גט לאשתו, ועל כן אין היא יכולה להיות חופשיה במדינת ישראל. גז, דוקטור לביולוגיה, הכיר את אשתו במהלך הלימודים, הם התחתנו, ומתישהוא היא רצתה להשתחרר מהנישואין. אלא מה? …

בהתייעצות; על כיצד יש על רשות מבצעת לבצע

0. נתחיל באחד הציטוטים האהובים עליי בכל הזמנים. "מה יקרה, אם נשיא המדינה או ראש הממשלה או השר הנוגע בדבר יסרבו לחתום על חוק שנתקבל בכנסת? ומה אם נשיא המדינה יסרב לחתום על כתב מינוי לשופט אשר נבחר לכהונתו על-ידי ועדת המינוי לשופטים, ולא נמצא כל פגם במינויו? התשובה הפשוטה לשאלות כאלה היא, כי ישנם …

שימוש בטלפון סלולרי בזמן העבודה: האם זו עילה לפיטורין?

בספר "The Joy of Work" מציע סקוט אדמס פתרון מהפכני: כיוון שברור שלא תוכל לקבל העלאה במשכורת, אז תתחיל לעבוד פחות. הוא קורא לפתרון העלאה הפוכה: כיוון שלא תוכל לקבל העלאה בשכר שלך, עלייך למצוא דברים שתוכל לעשות בזמן העבודה שאינם עבודה, כך שהמשכורת שלך תעלה. בימינו, ברור לכולנו שחלק ניכר מהעובדים לא רק עובדים …

המוסד רוצה את כל המידע מרשות המסים, ורשות המסים נותנת.

הודעה טכנית קלה. ביום 21.08.2014 חתם ראש רשות המסים, משה אשר על "היתר כללי לגילוי ידיעות" קצר, המובא כלשונו: בתוקף סמכותי לפי סעיף 142(א)(1) לחוק מס ערך מוסף, התשל"ו-1975, סעיף 19ב(א)(1) לחוק מס קניה (טובין ושירותים), התשי"ב-1952, סעיף 231א לפקודת המכס, סעיף 50(א) לחוק מס רכוש וקרן פיצויים, התשכ"א-1961, סעיף 105(א) לחוק מיסוי מקרקעין (שבח …

חיפוש בהסכמה: על האפליקציה של משטרת ישראל.

0. בשנת 2007 חוקק המחוקק הישראלי את חוק נתוני תקשורת, אותו תיקון לחוק שאיפשר למשטרה במקרים מסוימים לקבל את פלט השיחות של אדם מסוים, לקבל את מיקומו לפי GPS ועוד. בחוק יש לא מעט בעיות ופגיעה בפרטיות, אבל הוא איזון כלשהוא: איזון שהמחוקק קבע בין הזכות של אדם לפרטיות לבין זכות הציבור לשמור על שלומו. …

ילין נ' קדוש: על "הזכות למצב משפטי".

לא אחת עורכי דין תובעים אחד השני בבתי משפט בטענה להפרת זכויות יוצרים. המקרה של עא (חי') 40319-02-10‏ ‏ עו"ד יוסף סגל נ' עו"ד אבי גולדהמר היה דוגמא מעניינת בה עורך דין אחד תבע חבר בטענה כי זה העתיק עתירה לבג"צ. קדם לו המקרה של א 72672-04 עזגד נ' שפיגלמן בו הועתקו כתבי תביעה. אבל …