כיצד השתמשו אישי ציבור בפיצוי שנפסק לזכותם בלשון הרע?

הפוסט הזה הוא החלק האחרון בסדרה של פוסטים (שלא ממש נכתבו בסדר כרונולוגי) שיחד מהווים טקסט שמסביר על הפיצויים ללא הוכחת נזק ועל לשון הרע. 1. חלק א': הבעיה בפיצויים ללא הוכחת נזק, מבוא. 2. חלק ב': מדוע יש להחריג תאגידים מפיצוי ללא הוכחת נזק ככלל. 3. חלק ג': חוסר היכולת לחשב פיצוי ללא הוכחת נזק. 4. חלק …

קורנילוב נ' ציפריס: "המסקנה שמתיישבת עם ההגיון היא"

לפעמים מסתכלים כל כך על השורה התחתונה, שהערות האגב המאוד חשובות נעלמות בתוך כל העניין. ככה זה המקרה בפסק הדין בעניין רז ציפריס (תא 13512-09-15 אביגיל קורנילוב נ' רז ציפריס, דיווח בעין השביעית); אמ;לק: רז ציפריס מפרסם פוסט בפייסבוק בו מוצג אורן חזן לצד שתי צעירות, עם כיתוב התמונה "בסך הכל רציתי אבא" וזאת כביקורת …

מתי פיצוי הוא שוחד? נתניהו נ' סרנה

בשבוע שעבר נתן בית המשפט את פסק דינו בתיק 56211-03-16 נתניהו ואח' נ' סרנה ופסק כי העיתונאי יגאל סרנה יפצה את בני הזוג בנימין ושרה נתניהו על כך שלא הוכיח כי אכן בני הזוג רבו ברכבם ועקב הריב הוצא ראש הממשלה מרכבו. אין צורך להכנס לכלל רכיבי פסק הדין, או לשאלת החבות, אלא הנושא שמעניין הוא דווקא …

הזכות לשם טוב היא טעות נגררת מ1977. הגיע הזמן לתקן

0. חיפוש זריז במאגרים משפטיים על "הזכות לשם טוב" מעלה לא מעט תוצאות. אבל, אם נשכח כל מה שידענו בפסקי הדין, בשיעורי המשפט, בכל מקום אחר, אין כל מקום ל"זכות" לשם טוב במובן ההופלדיאני של הזכות. שם טוב הוא נכס, קניין, רכוש, אבל לא זכות. שם טוב משביח עם הזמן, ניתן לסחור בו, ניתן להשתמש …

על אחריות כתב לתוכן שהוכנס על ידי העורך | חזן נ' סגל

0. לפעמים, אנשים כה עסוקים בלחגוג את השורה התחתונה בפסק הדין, שהם שוכחים לרגע להסתכל על התמונה הרחבה יותר. בתחילת שבוע העבודה פרסם בית המשפט את החלטתו בעניין תא 18448-10-15 אורן אסף חזן נ' עמית יצחק סגל. פסק הדין עצמו, שפחות רלוונטי, נוגע לפרסום שביצע עמית סגל במסגרת תחקיר בחדשות ערוץ 2 שבו פורסם כי …

על חובת בקשת התגובה בלשון הרע.

[זהירות: פוסט תיאורטי] 0. אבסטרקט: בדרך כלל, כאשר עיתונאי נתבע על תחקיר עיתונאי, הוא מנופף בכך שהוא עמד בחובת "תום הלב" (סעיף 15 לחוק) בכך שביקש תגובה מהתובע, ופרסם את תגובת התובע. ישנה הלכה לפיה על הנתבע לבקש את תגובת התובע, היא פרקטיקה שהגיעה מתוך תקנון מועצת העיתונות הקובע כי יש לבקש את תגובת הנפגע …

ככה מתקנים עוול בעוולה. על תיקון פקודת העיתונות

משרד המשפטים עשה את הצעד הנכון, והצעיד את מדינת ישראל אל תוך שנות השישים כאשר שחרר תזכיר לביטול פקודת העיתונות המנדטורית. הפקודה עצמה, שהיתה עוול שלא יאמן, קבעה כי שר הפנים צריך להיות זה שיתן רשיון לעיתון, ושהוא יכול לעשות שימוש בסמכותו לסגירת עיתונות (שהשתמשו בה, בהתאם לשיקולים כאלה ואחרים). הביטול עצמו הוא החלטה חשובה …

מסגור הוא הכל: כתב אישום בעבירת מידע שמשתבש לגמרי.

כבר בעבר הסברתי איך בעבירות מין משתמשים במסגרת הלא נכונה; הפעם זה נראה כמו תשתית עקבית. לפעמים הכל בחיים הוא עניין של פרספקטיבה; על אותו המקרה ניתן להסתכל במשקפת מסוג א' ולקבל תשתית עובדתית מסוימת, וניתן להסתכל במשקפת סוג ב' ולקבל תמונה עכורה. ולפעמים, כאשר אתה פטיש, כל בעיה נראית כמו מסמר. לכן, המקרה של …

כשהחוק לא מתאים: איך משתמשים בעבירות הלא נכונות להשיג צדק (מדינת ישראל נ' כהן)

הסיפור של תפ 33837-09-13 מדינת ישראל נ' כהן הוא באמת סיפור קשה: הנאשם, לפי הודאתו, ניהל קשרים עם מספר נשים וצילם אותן בחשאי והפיץ את הצילומים באינטרנט. שתיים מהקרבנות, כנראה, כלל לא צולמו בחשאי אלא נערכו תמונות שלהן באמצעות תוכנת עריכה גראפית והן הוצגו בתמונות מיניות למרות שמעולם לא צולמו כך. הבעיה התחילה בשאלה "על …

מתי אפשר לחסום תובע מלהגיש תביעת לשון הרע?

את בני סלע אין צורך להציג במדינת ישראל. סלע אנס בשנות ה-90 של המאה הקודמת נשים. לאחר כליאתו, סלע השתמש במערכת השיפוטית בצורה אגרסיבית, עד כדי ששונו הכללים כך שבעקבות מעשיו של סלע אסירים נדרשים לשלם (לעיתים) אגרה עבור עתירות נגד שירות בתי הסהר (רע"ב 6188/11 בני סלע נ' שירות בתי הסוהר). המקרה הנוכחי שסלע …