לא נכנעים לטרור: ההמונים יביימו את הסרט "ראיון סוף".

אתחיל מהפואנטה: הדרך היחידה להלחם בטרור, בין אם טרור אמיתי ובין אם טרור קיברנטי, היא לא להכנע לו. המטרה של טרור היא להפחיד את הציבור מלפעול בצורה מסוימת. לכן, הדרך היחידה שאפשר להתמודד עם האיום בטרור של צפון קוריאה שגרם לכך שהסרט "ראיון סוף" ("The Interview") ירד מהאקרנים, היא להפיק את הסרט (מחדש) בצורה המונית …

הפתרון לחסימת אתרים, שימוש ברשת הביטקוין כאחסון מבוזר.

אתמול, האינטרנט המבוזר ביותר בעולם הוכיח כמה חשוב זה שמידע יאוחסן בצורה שרידה, מבוזרת ושאינה נתונה לשלטון מרכזי. אתר האינטרנט "The Pirate Bay" נסגר זמנית, כאשר משטרת שבדיה פשטה על חברת האחסון אשר החזיקה את האתר. זו אינה הפעם הראשונה שאתר האינטרנט חווה מתקפה שלטונית, ובפעם האחרונה שהם חוו מתקפה כזו, הם שינו כבר את …

המשפט רודף אחרי הטכנולוגיה: שירותים משפטיים אוטומטיים.

"המשפט משתרך-הולך לו בעקבות חידושי המדע והטכנולוגיה" (בג"ץ 5787/03 גדבן נ' מדינת ישראל). הדבר מקבל ביטוי לא רק בפסיקת בתי המשפט בנושא אלא גם בדרך בה עורכי דין נותנים שירותים ובדרך בה המשפט צריך להיות נגיש. בשנים האחרונות חל מהפך בדרך שבה אנשים צורכים שירותים משפטיים, בעיקר בגלל הטכנולוגיה (ולמאמר מעניין היום מכלכליסט על כלכלת …

המלחמה במשתפי קבצים, תמונת מצב 2012

0. בשבוע הבא אעביר סקירה קצרה על המאבק באתרי שיתוף קבצים במסגרת השתלמות בדיני זכויות יוצרים של לשכת עורכי הדין. הטקסט כאן הוא הנקודות להרצאה (שאני מקווה שתגיעו אליה). אם יש דבר אחד שחשוב לזכור הוא שלא משנה מה, האדם צמא לתוכן: תוכן, פולקלור, אגדות עמים, מוסיקה, ספרות, כל אלה הם חלק מהתרבות שלנו ומהדרך …

אל תבואו בטרוניה לאלגוריתם (צאו נגד האנשים)

0. זכויות יוצרים הן לפעמים אסון חברתי, בעיקר בגלל ההסדרים שאנו עורכים כדי לאכוף אותן. בשבוע שעבר קרה מקרה מעניין, שיכול להשליך אור על נושא אחר. סוכנות החלל האמריקאית (NASA) פרסמה באמצעות YouTube סרטונים מהנחיתה על מאדים; כמו כל יצירה אחרת של ממשלת ארצות הברית, הסרטונים חפים מזכויות יוצרים (בניגוד לישראל, שבה למדינה יש זכויות) …

חוק הספרים הוא לא הבעיה, אבל הוא גם לא הפתרון.

רני גרף כותב בחדר 404 פרשנות מעניינת על חוק הספרים, אך מפספס את כל הפואנטה, ולכן אני רוצה להעיר מספר מילים. למי שלא מכיר, על הבעיה: בישראל, מה לעשות, יש דואפול בעייתי בעשור האחרון בו שולטות שתי רשתות ספרים. בעקבות הדואפול, הרשתות מציעות מבצעי "ארבע במאה" שפוגעים, בסופו של דבר בסופר הישראלי ובתרבות כולה. המאבק …

אליס נ' רוטר: על פורום פסול וקישור ישיר שלא מהווה הפרת זכויות יוצרים

רבות יש לומר על עניין ת"א 567-08-09 א.ל.י.ס. אגודה להגנת יצירות סינמטוגרפיות (1993) בע"מ ואח' נ' רוטר.נט בע"מ ואח' שנפסק לאחרונה; אלא, שדוחק הזמן שלי בימים האחרונים יאלץ אותי להתמקד בנושא אחד משמעותי שנפסק בו. אליס נגד רוטר הוא בפשטות, לדעתי, טעות קלאסית של בעלי זכויות יוצרים, הגם שהוא פתח להם פתח לתביעות חדשות. אלי"ס, …

זכויות יוצרים במסטר: מחשבות בעקבות יחזקאל עזרא ועמוס ברזל

שתי החלטות שניתנו לאחרונה על ידי בתי משפט דנות בשאלת זכויות היוצרים במסטר, וכנראה הן שתי ההחלטות היחידות בישראל בנושא; הראשונה היא תא (י-ם) 10488/07 עמוס ברזל נ' מדינת ישראל משרד החינוך והשניה היא ת"א 22357-07-09 יחזקאל עזרא נ' תמוז רקורדס בע"מ ואח'. לצורך הבנת העניין, ולטובת קוראי שאינם מוסיקאים עתיקים, צריך להבין מהו מסטר: …

האוניברסיטה העברית נ' שוקן: אחריות ספקים ושימוש הוגן

החלטת בית המשפט העליון כי ניתן, במקרים מסוימים, להטיל אחריות בהפרת זכויות יוצרים על מי שתרם לכך אך לא הפר בעצמו שניתנה השבוע (עא 5977/07 האוניברסיטה העברית בירושלים נ' בית שוקן להוצאת ספרים בע"מ ואח') היא מההחלטות החשובות ביותר שניתנו בתחום אחריות ספקי השירות בשנים האחרונות, ומהווה שינוי מרענן מאז החלטת בית המשפט העליון ברע"א …

מדוע אין טורנטים ישראלים?

0. אני רוצה להתחיל בהבהרה קצרה. מטרת הפוסט אינה לעודד הורדות לא מורשות, אלא בדיוק ההפך: אני מעוניין להתחיל לחקור מדוע דרך שיתוף הקבצים הפופולרית ביותר בעולם לא תפסה בישראל ומדוע דווקא הדרכים הפחות טובות, פחות איכותיות והרבה פחות ידידותיות למשתמש הן המצליחות ביותר בתעשיית הפיראטיות הישראלית. הטריגר לפוסט הזה, יותר מכל, היתה כתבתו של …